24-25 листопада 2018 р. у Києві відбувся 15 Крайовий Пластовий З’їзд. Наш курінь взяв активну участь у його проведенні. Зокрема, за результатами голосування Головою КПС України обрано пл.сен. Станіслава Андрійчука, ЦМ. Зї’зд також прийняв епохальне рішення – затвердив Стратегію Пласту до 2030 р.

Участь у КПЗ також взяли целібони-сеніори Ростислав Добош, Тарас Полихата, Юрко Ткачук, Михайло Дворак. Головою КПР України обрано пл.сен. Юрія Юзича, ОЗО, а Головою КРК – ст.пл.гетьм.вірл. Олю Герус, ЧоК.

Хитрий Няв, деякі думки опісля КПЗ;

“Для делегатів зорганізували ціле шоу типу Шустер-ліфе, шо називалось “панельнов” дискусією, де справді дуже грамотні пластуни-соціологи-політексперти (котрі реально активно долучились до створення Стратегії 2030). Підняли цікаві (майже Конгресові) питання. Для прикладу, один друг наголосив, що на його думку слід вже дати спокій собі з величезним наголосом на Перший Головний Обов’язок Пластуна (ми вже довели, шо знаємо його) та сконцентруватись на Другому (Допомагати іншим). Соціальна активність має стати пріоритетом (що згодом З’їзд і підтвердив при виборі членів КПР, та напрямків їх діяльності).

А мені в кулуарах потім один дотепник, задемонстрував свою думку про окремішність Головних Обов’язків – склади, каже, пальці у пластовім привіті, а тепер зігни всі та розправляй лиш по одному на кожен обов’язок – отож, лише повна синергія радості-служіння-компетенції (тобто всі Три обов’язки органічно засвоєні-впаяні у кожну пластову свідомість) дасть результат, котрого прагне наша Мета.”

Лис:

Глобалізація і деконструкція – то мейн-стрім сего світу. Але наша Держава і Пласт ще не пережили добу структуралізму, тому в “загально-людських” цінностях є небезпека загубити саму Ціль. Хитрий Няв то тонко підмітив, а тра було роздмухати то бодай на добру дискусію (може та і була?). Вирішує в кінці не КПЗ, але праця окремих людей. Тобто добре, що там була одна світла голова. Або нє: ще той, що на пальцях показував.

ЦМ на 15 КПЗ у Києві, 24-25.11.2018

ЦМ на 15 КПЗ у Києві, 24-25.11.2018

Ознайомлення зі стратегією 15 КПЗ у Києві, 24-25.11.2018

Ознайомлення зі стратегією 15 КПЗ у Києві, 24-25.11.2018

⚜ Завершився перший день Крайового пластового з'їзду.🔥 Сьогодні відбулася історична подія – з'їзд затвердив Стратегію розвитку Пласту до 2030 року!

Опубліковано Пласт – український скаутинг Субота, 24 листопад 2018 р.