15 квітня 2018 р. Станиця Ужгород відзначила 106-ту річницю від дня Першої Пластової Присяги. В рамках свята пластуни провели Великодні гаївки та забавлянки, а також організували невелику теренову гру “Стань пластуном”. Участь у святі взяли також пластуни зі станиці Хуст.

17 квітня 2018 вже Станиця Хуст перебрала естафету у відзначенні 106-ої річниці Пласту. Так, у приміщенні Хустського Краєзнавчого музею відбулось святкування у традиційній пластовій формі – сходин.

Під час акції була організована надзвичайно цікава презентація від учениці 11 класу ЗОШ І-ІІІст. №5 Ельвіри Сурдюк (науковий керівник Наталія Прокопів) про історію Пласту в Хусті та Закарпатті. Відтак, пластуни для шкільної молоді організували кілька ігор та невеликий квест про Пласт.

В організації усіх цих заходів важливу роль (ось, наприклад, таку:) відіграли члени куреня “Целібат Мурлики” – пл.сен. Юрій Сарваді, ст.пл. Андрій Ребрик, пл.сен. Василь Карабин, ст.пл. Микола Міщенко, пл.сен. Тарас Полихата, пл.сен. Іван Смик.

Нагадаємо також, що раніше, 14 квітня 2018 р. пластуни Станиці Мукачево взяли участь у офіційних заходах до Дня Пластової Присяги у Львові.

Джерела:

  1. Сайт Станиці Ужгород
  2. Фотоальбоми з ДП в Ужгороді
  3. Сторінка фб Пласт Хуст