14 жовтня 2018 р. Б. в дуже символічний для всього Пласту день, адже це: свято Покрови Пресвятої Богородиці, День захисника України, День створення УПА та День козацтва, в м. Буча що під Києвом проходило відкриття першого такого рівня в Україні Вишкільного Пластового Центру за участі Президента та сотень пластунів з усього краю, відбулися Загальні Збори Станиці Хуст.

Вдруге в Хусті зібралися всі разом: пластуни разом з батьками, гості – кандидат у члени Пластприяту Тарас Поп, який неодноразово фінансово підтримував нашу станицю і заслужив стати членом Пластприяту та на подяку не тільки від імені станиці а й від імені батьків, вікарій Мукачівської ГКЄ о. Тарас Ловска, який давно підтримує Пласт духовно, а від тепер, в рамках підписаного Меморандуму про співпрацю між Закарпатською округою Пласту НСОУ та Мукачівською ГКЄ будемо мати сходини в просторому приміщенні при церкві Архидиякона Первомученика Стефана, представник ГО «Фойта» Ернест Драб, з якими ми часто співпрацюємо. Почесний гість – голова Закарпатської округи ст. пл. Андрій Ребрик, ЦМ.

Попри те, що ми не зросли кількісно протягом року (одного вже виплеканого та вишколеного станицею виховника ст. пл. Іштвана Удута довелося «подарувати» Станиці Ужгород – він став семінаристом), ми виросли якісно. Протягом року ми багато чого зробили: поширювали Пластову ідею іншими районами області (спільні табір та мандрівка із зацікавленою Пластом молоддю Міжгірщини та Тячівщини), регулярно беремо участь в роботах з розчистки руїн Хустського замку, мали багато мандрівок, стали вдруге учасниками табору “Незвіданими Стежками”, мали зустріч та спільну мандрівку зі скавтами з Чехії з м. Євічко.

Приємно зазначити, що наша участь у різних громадських заходах в місті створила позитивний імідж Пласту серед мешканців Хуста, який має багаті історичні пластові традиції.

Було озвучено плани на наступний рік та визначено основні напрямки розвитку станиці. Завершився Збір іменуванням двох юначок прихильницями та врученням посвідок та відзнак вмілостей, як ознаку якісного пластового та особистого росту юнацтва, вручено Подяки гостям за підтримку Пласту в Хусті та вручено хустку приятеля Пласту п. Тарасу Поп, який зазначив, що завжди з радістю надає підтримку пластунам. Оскільки знає, що це інвестиція в майбутнє.

Завершився Загальний Збір Станиці традиційно співом Гімну Закарпатських пластунів та молитвою Царю Небесний.

Пластуни Станиці Хуст

Пластуни Станиці Хуст

Новий член Пластприяту в Хуст - Тарас Поп

Новий член Пластприяту в Хуст – Тарас Поп

о. Тарас Ловска

о. Тарас Ловска

Юнацтво та новацтво Станиці Хуст

Юнацтво та новацтво Станиці Хуст

Закриття ЗЗС в Хусті, 14.10.2018

Закриття ЗЗС в Хусті, 14.10.2018