З 8 до 12 травня традиційно біля с. Виграїв Черкаської області відбувався скаутський збір-похід «Козацькими Шляхами» під гаслом «Ми творимо щастя своїми руками». Пластуни вже вдруге беруть у ньому участь. Цього року курінь “Целібат Мурлики” вирішив взятись за організацію одного з підтаборів, який називався «Лігво Вовка», учасниками якого були пластуни з Києва, Івано-Франківська, Житомира і Тернополя, окрім пластунів на підтаборі учасниками були МО «Скаути Києва», МО «Молодь України» та СО «Дружба».

IMAG1117

Цього року організатори «Козацьких шляхів» підготували 6 великих активітетів: Узгір’я екстріму (скелелазання, морська точка, смуга перешкод, ігри), Екодолина, Містечко мандрівників (основи мандрівництва), Узбережжя творчості, Галявина спілкування (різні тренінги), Поле знань (піонерка, ПМД, тощо). Пластуни активно брали участь у всіх активітетах, які були корисними для подальшого пластування. Також були організовані нічні ігри для різних вікових категорій, пластова команда «Цуценята» зайняла 3-тє місце у загальному заліку нічної гри серед вікової категорії скаути (11-15 років).

Важливим елементом програми на таборі були акції: організована спільна співоча точка зі МО «Скаутами Києва», спільне відкриття і нагородження, а також була проведена велика спільна ватра, де усі були веселі, наспівались і награлись досхочу.

Корисно провівши час, пластуни повернулись до своїх домівок, розповідаючи про корисний досвід, який вони набули під час 23 скаутського збору-походу «Козацькими Шляхами».

IMAG1094 IMAG1085 IMAG1081 IMAG1074 IMAG1070 IMAG1059 IMAG1049 IMAG1034 IMAG1033 IMAG1003 IMAG0970 IMAG0968