1. Крайовий провід Пласту вітає громадську та політичну активіність членства організації, особливо у такий визначальний для країни час, як період виборів. Пластуни мусять мати активну громадянську позицію і нести пластові ідеали, втілювати їх завжди, не залежно від часу та місця.
  2. Крайовий провід закликає всіх пластунів, не зважаючи на їх позицію у суспільстів чи роль у виборчому процесі (кандидати, члени виборчих комісій, виборці) дотримуватися засад пластового світогляду і діяти згідно Пластового Закону.
  3. До пластунів, які планують кандидувати від будь-якої політичної сили крайовий провід звертається з проханням зважувати використання інформації пов’язаної з Пластом, щоб це не призвело до шкоди організації та пам’ятати що згідно із Статутом організації, Розділ 1, пункт 1.1. “Молодіжна організація “Пласт – Національна скаутська організація України” (надалі в Статуті – Пласт) – добровільна, неполітична, позаконфесійна, неприбуткова і незалежна всеукраїнська молодіжна громадська організація.”
  4. Крайовий провід закликає не використовувати особистих фото у пластових одностроях, а також позиціонування кандидатів, як керівників пластових осередків будь-якого рівня. За умови кандидування пластових керівників доцільно розглянути складання з себе обов’язків і передати їх іншим представникам осередку. Від Вашої зваженої позиції залежить сьогодення та майбутнє організації.
  5. Крайовий провід бажає успіху всім пластунам, які кандидують від будь-якої політичної сили і висловлює впевненість, що у разі перемоги вони нестимуть у владні органи пластову ідею служіння Україні та суспільству.

Крайова пластова рада України