За висновком івано – франківського обласного тижневика «Репортер», пластуна Василя Іваночка, ЦМ визнано «Людиною тижня». Таке рішення прийнято на підставі його позиції – творчого підходу до охорони пам’яток культури Івано-Франківська. З нагоди Міжнародного дня пам’яток історії та культури, друг Василь закликав івано-франківців вступати до підрозділів громадських інспекторів. Ці народні контролери займатимуться охороною пам’яток архітектуури в місті. За словами В.Іваночка, галузь охорони культурної спадщини в Івано-Франківську є слабкою, тому необхідною є допомога громадськості – не кожен зможе прийти і втрутитися у процеси забудови. Натомість, «громадські контролери» зможуть складати акти про неправомірні дії забудовників або, принаймні, повідомляти міську владу про негаразди. Видання помістило дві світлини друга Василя та короткий виклад його поглядів.

«Людиною тижня» часопис «Репортер» визнає людей, позиція чи дії яких є визначальними впродовж тижня на рівні обласного цнтру.

Для довідки.

Василь Іваночко. Народився одного вересневого дня 1968 р. у місті слави енергетиків – Бурштині. Після військової служби здобув вищу освіту на худграфі педагогічного інституту ім. В.Стефаника. Воював з ректором з приводу легалізації національної символіки, активіст Студентського братства. Працював з дітьми, як вчитель в гірському Микуличині. З 1991 р. став активним пластуном. Був комендантом 5 юнацьких таборів в 1991 – 96 рр., в тому – першого на г. Сокіл. Провадив господарку осередку в Івано-Франківську, був осередковим праці пластунів сеніорів. В 2000 – 02 рр. у складі крайового проводу Пласту України. За активну діяльність нагороджений Орденом Святого Юрія у Бронзі.

Одружений, разом з дружиною виховує доньку. Видавець, власник книжкового знаку «Лілея – НВ». Член куреня «Целібат Мурлики». В громадському житті відомий, як один з 9 членів засновників формації «Моє місто», яка має на меті збереження слави Івано-Франківська / Станиславова, популяризацію та дослідження минулого міста.

Автор новини: ст. пл. скоб А. Чемеринський

Джерело: Пластовий портал