25 березня 2016 р. біля меморіалу героїв «Небесної сотні», що знаходиться на території пластового табору-музею «Сокіл», ми встановили електричну лампадку.

Автором ідеї та творчим натхненником є пл.сен. Юрій Нестор, БМ (Австралія). Реалізували задум представники куреня УСП «Целібат Мурлики» – ст.пл. скоб Роман Коваль, ст.пл. Андрій Ребрик.

Планується, що лампадка буде живитися від сонячної панелі (наразі живлення йде від простої батарейки). Ми з Хіміком перевірили обладнання, підключили і протестували. Все працює. Але у зв’язку з погодніми обставинами – в день перед приїздом випав досить великий сніг – не змогли встановити панель на даху Світлиці.

Довідка. Меморіал героїв «Небесної сотні» на Соколі був встановлений влітку 2015 року як символ пам’яті подій зими 2013 – весни 2014 року, що відбувалися на території України та безпосередньо – в столиці Києві і отримали назву «Революція гідності». 18-22 лютого 2014 року в наслідок спецоперації тодішнього керівництва країни на Майдані та вул. Інститутській було вбито понад сто осіб. Усі загиблі мітингувальники, які мали безпосередній стосунок до Революції Гідності, отримали символічну назву – «Небесна сотня». Меморіал встановлений також у пам’ять пластунів, що загинули в російсько-українській війні (т.зв. АТО) – Марко Паславський, Євген Подолянчук, Віктор Гурняк та Микола Гордійчук.

Текст: др. Професор

Відео: др. Хімік