21 квітня 2012 р. близько 300 пластунів (в т.ч. й представники інших скаутських організацій) у Києві відзначили 100-ліття Пласту. Вони пройшли святковим маршем від Головного відділення Укрпошти на Майдані Незалежності до будівлі Київської міської державної адміністрації.

Пластуни на Хрещатику

Святкування розпочалось символічним поштовим спецпогашенням конвертів зі скаутською символікою та марками, які Укрпошта випустила спеціально до цієї річниці.

Ювілейні конверти

Володимир та Ганна Токачі відправляють погашені конверти адресатам

На пошті

У своєму фейсбуці друг Хімік написав:

Сьогодні ми відправили декілька листів з пластовою символікою та з спецпогашенням пластовому осередку в Луцьку, пластовому табору музею Сокіл, а також в архів www.100krokiv.info. Подія справді унікальна, тому що таке спецпогашення можна здійснювати лишень сьогодні, 21 квітня. Найцікавіше те, що через декілька надцять років, такий конверт буде надзвичайно цінним, як елемент пластової історії, а також як сувенір для філателістів.

Під час церемонії відкриття з вітальним словом виступив екс-Предстоятель Української Греко-Католицької церкви, пл.сен. Любомир Гузар,  член куреня “Червона Калина”.

ст.пл. Михайло Дворак, ЦМ, та Любомир Гузар

ст.пл. Михайло Дворак, ЦМ, та Любомир Гузар

Виступ Любомира Гузаря

Голова КПС ст.пл.скоб Дмитро Колесник, СМ, розмовляє з Любомиром Гузарем

Відкриття

Як і у 1912 році, пластуни склали присягу “На вірність Богові й Україні”.

Пластова Присяга

Пластова Присяга

Нерозривність поколінь

Джерела:

*