17 березня у приміщенні луцького Медіа-дому відбувся вишкіл з PR для пластунів, координаторів зв’язків із громадськістю та членів прес-служб громадських організацій. Захід організувала Волинська Округа Пласту.
Протягом цілого дня досвідчені практики розповідали як про основи зв’язків із громадськістю, так і про новітні технології у цій галузі. Вишкіл розпочався із відеозвернення Ярини Ключковської (директор з корпоративних комунікацій та соціальних програм “Майкрософт Україна”), у якому вона відповіла на питання учасників заходу та заохотила до роботи над зв’язками із громадськістю.

Пізніше журналісти та громадські діячі розповіли про співпрацю із журналістами класичних та новітніх ЗМІ. Багато уваги тренери приділили також організації заходів (Сергій Мартинюк) та нетворкінгу для журналістів (Андрій Калахан), а також соціальним мережам. Наостанок член куреня Целібат Мурлики Роман Коваль зробив огляд новітніх технології, якими варто користуватись для ефективної роботи із журналістами та широкою публічністю.

Окрім того учасники мали нагоду задати питання он-лайн консультантам вишколу: у мережі Facebook на них відповідали соціальний психолог, політтехнолог, автор «Телекритики» Олег Покальчук та PR-менеджер MOST.ua Марина Фоменко.

Це був перший вишкіл із зв’язків з громадськістю, організований луцькими пластунами. Організатори планують проводити подібні заходи щорічно, залучаючи більше учасників із інших громадських організацій та пластунів із сусідніх областей.

Вишкіл у мережі Facebook та коментарі Олега Покальчука та Марини Фоменко за лінком
Відео-звернення Ярини Ключковської дивіться тут
Фото на сторінці волинського Пласту у Facebook дивіться тут