9-10 липня 2011 року Божого на Соколі (пластовий табір-музей) курінь УСП/УПС ч. 41/44 ім. Івана Чмоли “Целібат Мурлики” відзначав 20 років від заснування.

Саме «Целібат Мурлики» є куренем УСП-УПС, що був першим створений з часу відродження Пласту в Україні без діаспорних аналогів. За двадцять років свого існування мурлики зуміли принести значну користь Пласту, працюючи в різних ділянках пластування, перш за все – як активні новацькі та юнацькі виховними.

До свого 20-ліття курінь підготував видання – альманах “20 котячих кроків”, упорядником якого є ст.пл.скоб Іван Гоменюк, ЦМ.

Увазі заінтригованих читачів пропонується нашпигований цифрами, датами, подіями, враженнями, сублімаціями та рефлексіями збірник, який фіксує найяскравіші моменти з 20-літньої історії славного куреня УСП-УПС ім. Івана Чмоли «Целібат Мурлики».

Усі бажаючі зможуть дізнатися про мурлик, їх пластування та життя-буття цікаві подробиці та неймовірні факти.

Ми також повідаємо вам про життєвий шлях скаутмайстра Івана Чмоли, запропонуємо подумки помандрувати до славного табору на Соколі, ознайомимо з творчим доробком декого з членів куреня.

Оскільки бюрократизм – не найвидатніша сторона пластунів, у хронології життя куреня можливі пробіли, а в біографіях мурлик – брак істотних деталей. Хто помітить, що чогось бракує, той молодець, а хто про це ще й напише до альмана-ху з нагоди 25-річчя ЦМ, той – супермолодець.

Для усіх зацікавлених історією мурлик, Пласту та України. Для наших друзів, подруг, соратників і для тих, хто нам заздрить. Може бути використано в якості збірки байок для новацтва та в якості методичного посібника для старшопластунів і сеньйорів.

Рекомендовано мурлицьким проводом і аж ніяк не шкодить вашому здоров’ю.

На першій сторінці обкладинки – курінна відзнака ЦМ.
На останній – малюнок «Мурлики» (автор – В. Іваночко, 1997).

Матеріали для цього Альманаху були люб’язно надані:

  • Богданом Олексієм
  • Віталієм Окуневським
  • Василем Щекуном
  • Андрієм Ребриком
  • Станіславом Андрійчуком
  • Іваном Гоменюком
  • та іншими небайдужими особистостями