Отже, Орликіада повернулася до Тернополя.

Цілком зрозуміло, що вдома стіни допомагають. Приємно було бачити в залі зацікавлених Довбушівців (13 курінь УПЮ). Адже ж вони першими в станиці взяли активну участь у ній ще в 1993 році. Їхній Вертеп  на той момент мав вже 3-літній стаж.  Що націкавіше, що в тому далекому (1993) ще жодного учасника сьогоднішнього дійства не було на світі. Аж у 1996 Довбушівці отримали першого Гетьманича в станиці, ним став др. Лис. На сьогоднішній день двоє дітей Лиса вже мають свій перший табір Пташат.

Прослідковуючи тематику бачимо чим живе і що переживає наше юнацтво.

Приємно що до організації долучаються інші Курені. Зокрема і ЦМ в особі Романа Коваля. Свої обов’язки він виконував бездоганно. Мінулорічна Спартакіада показала що в Крайових заходах повинні бути залученими сили із різних Куренів — тоді буде об’єктивність. Адже ж у дітей справедливість стоїть на одному із перших місць.
Реклама заходу була досить оперативною. Досить на високому рівні та оперативно все було показано на екрані. В 1993 такого не було навіть близько. Хороші стінгазети. Участь приймало десь біля 150 осіб. Комендант заходу мені сказав, що значна кількість не пройшла попереднього відбору. Атмосфера була надзвичайно дружня та творча. Після закриття я спостерігав як юнацтву було тяжко розставатися, настільки вони здружились.

Особливо мені сподобались «Білі Кури», так все було гарно сценічно зроблено. Гра, артисцизм, вокал і тематика відповідна. Я поцікавився чи хтось їм допомагав в аранжируванні. Вони сказали, що це результат їхньої творчості. Також під час закриття двох юначок із цього гурту були заприсяжено. Організація була на належному рівні. Мені розповіли, що тепер у Тернополі майже на усіх рівнях при владі є пластуни які багато в чому посприяли. Зовсім недавно відбулася Спартакіада зараз Орликіада плюс належна Духовність що повинно дати дуже якісну молодь.

Батьки Гребеняки, яких знаю ще з 1990 року повинні пишатися тим, що виховали таку гарну доцю-Гетьманівну. Бачу що до Пласту прийшла нова хвиля дітей із гурту «Вертеп», який у свій час (90-ті) вселив багато сил  та надій Тернополянам.

Продовження буде.

Др. Тато (колишній зв’язковий к.ч. 13 УПЮ)
спеціально для Похиленої Шафи